Båtmässan i Göteborg är en av Sveriges största händelser för båtfantaster. Den drar folk från alla Sveriges hörn och den ger besökarna chansen att klämma och känna på sina drömbåtar liksom andra båttillbehör. Glädjande nog har Båtmässan nu insett att även sportfiske är ett stort intresse hos många av besökarna och därmed har arrangörerna lagt ner möda på att bredda utbudet för att också inkludera sportfisket.

Det här kommer förmodligen bidra till att besökarna blir än fler på Båtmässan för visserligen finns det gott om sportfiskare som fiskar från båtar men ännu fler fiskar på andra vis. Bland utvecklingen mot en mer sportfiskarvänlig tillställning ses fler utställare vilkas hjärtan klappar för sportfiske.

På Båtmässan finns också en stor scen där föredrag hålls och kända personligheter dyker upp. För sportfiskare utlovas det att andra sportfiskare, som man bara har hört eller läst om kan komma att dyka upp och därtill nämner Båtmässan att sportfisket får en hel dag för sig själv på denna scen. En annan publikdragande sak är det enorma akvarium som gästar Båtmässan, där sportfiskare kan dra upp fiskar från omgivande vatten. Under 2017 fanns det bland annat gädda, karpar, mört, regnbåge och öring i akvariet.