Det finns inget härligare än bege sig ut på sjön och sitta och meta eller stå på klippor och fiska med sitt spö. Vi har otroligt fina fiskevatten i Sverige oavsett var du bor. När jag håller på med veden och använder maskiner som jag köpte hos Foderhäck kan jag drömma mig bort ibland och önska att jag kunde fiska utomlands. Det finns gott om fina fiskevatten runt om i Europa och det hade varit kul att testa. En dag kanske jag gör slag i saken och åker på fiskesemester och förhoppningsvis får massor av fisk. Fram tills dess brukar jag titta på olika länder på datorn som jag skulle tänka mig att åka och fiska till.

Året runt fiska i Danmark

Jag har förstått att det har ingen betydelse vilken årstid det är i Danmark för att fiska. Landet kanske inte erbjuder så mycket insjöfiskande men har över 8 000 kilometer fin kust som du kan fiska vid. För att vara säker på att få fisk rekommenderas Langeland eftersom det är det område som har mest fisk. Känner du för att fiska på sommaren är Gustav Klint perfekt för att du ska få en trevlig fiskeupplevelse. Själv gillar jag att fiska makrill och då är Rudkøping det bästa stället.

Polen har populära fiskevatten

Ett tag har jag varit inne på att resa till Polen för det finns många populära

fiskevatten där med sina floder och sjöar i norr som har gott om fisk. Det sägs att du har möjligheten att fånga lax och forell i bergsfloderna. I sjöarna och de andra floderna kan du få gös, gädda, ål och mal på kroken. Polen har även ett antal konstgjorda sjöar som det också finns gott om fisk i.

Fiska i Finland

Jag har också sneglat på att resa till Finland för att fiska och semestra med tanke på att landet kallas för de tusen sjöarnas land. Det innebär att Finland är ett givet fiskeparadis. Fördelen med just det landet är att du har möjligheten att fiska på så många olika sätt eftersom Finland erbjuder så många varierande typer av vatten. Förutom att du har alla dessa fiskemöjligheterna får du den vackra naturen med på köpet. Det är något som jag kan tänka mig kunna ge den ultimata fiskesemestern. Dessutom på vintern kan du prova på isfiske, men det är inget för mig. Jag undviker nämligen frysa om jag kan det.

Åka till Österrike för att flugfiska

Förutom att Österrike erbjuder varierande vattentyper får du en trevlig naturupplevelse på en och samma gång. Du kan välja mellan att fiska i sjöar, floder, dammar, strömmar och självklart testa fiskelyckan i Donau som faktiskt är den längsta floden i Europa. Gillar du att flugfiska är det Tyrolen du ska bege dig till och då speciellt området vid Brandenberger Ache som är en dal i Tyrolen som är gömd. Du har allt från lugnt rinnande till forsande vatten, perfekt för flugfiske.