Älskar du att bege dig ut med roddbåten och sitta i lugn och ro på sjön och fiska? Vill du fiska kräftor till sommarens kräftskiva eller är du den som hellre föredrar ordentliga drag och ständigt levande fiskevatten? I Sverige är sportfiske väldigt vanligt, men hur man väljer att fiska är naturligtvis väldigt varierande. Intresset är stort och sprider sig till både vuxna och barn, män och kvinnor, och det bästa är att det är ett utmärkt sätt att spendera tid med sig själv, sina vänner eller med sin familj.

Sverige är ett land som är väldigt rikt på natur, både när det kommer till vatten och när det kommer till skog. Detta ligger till grund för alla de fantastiska fiskevatten som landet har ett erbjuda. Många tror att man behöver åka långt för att hitta de där unika platserna som bara de riktigt professionella sportfiskarna vet om, men sanningen är att bra vatten finns på alla möjliga platser och ställen i landet. Här nedan får du läsa om några av de bästa platserna att besöka för din fiskesemester eller bara för att fiska över dagen.

  • Käringberget – Käringberget hittar du i Västerbotten och platsen är känd för sin otroligt vackra natur. Fiskevattnet är dock även känt för att vara rätt svårfiskat, vilket gör att det främst är proffsfiskare som väljer att åka just hit.
  • Abmoälven – Amboälven erbjuder väldigt mycket variation, både när det kommer till fiskar och vatten. Här finns både lugna strömmar och mer forsande och aktivt vatten, så platsen är utmärkt för alla typer av nivåer. De vanligaste fiskarna är harr och öring, men även abborre, gädda och sik finns på plats.
  • Muonioälven – Har du tröttnat på att stå i timmar, utan att få napp? Då kanske Muonioälven är det bästa alternativet för dig. Vattnet är nämligen känt för att ge riktigt snabba napp och det är under juli månad som det går som bäst.
  • Malingsbo-Kloten – Bor man i en storstad som Stockholm kan det kännas långt till närmaste, bra fiskevatten, men så behöver det inte vara. Malingsbo-Kloten ligger endast 2 timmar iväg från huvudstaden och här finns både naturliga vatten och put and take-vatten för den som önskar.
  • Mörrum – Mörrum är ett av Sveriges absolut kändaste platser för både nybörjare och fiskeentusiaster i hela landet. Många menar att denna plats kan ses som Sveriges mecka för fiskare och visst ligger det något i det. Det är inte ovanligt att man kan få upp både öring och lax som väger över 18 kilo.

Dessa är bara några få av alla de fantastiska fiskevatten som Sverige har att erbjuda. Vill du titta på andra alternativ har du även Fegen och Halle- och Hunneberg.